در دوران پریودی و قاعدگی مراقبت و بهداشت فردی می تواند باعث جلوگیری از عفونتهای احتمالی در خانم ها شود که با رعایت چند نکته ی کوچک و معمولی به صورت مداوم در روزهای پریودی و قاعدگی می توان جسمی سالم داشت. در ادامه به شرح مراقبتهای بهداشتی دوران قاعدگی می پردازیم با ما همراه باشید :
فهرست مطالب
مراقبتهای بهداشتی دوران قاعدگی
در دوران قاعدگی برای حفظ بهداشت بدن و جلوگیری از عفونت های داخلی، باید به مراقبت های بهداشتی خاصی توجه شود. برخی از این مراقبت ها عبارتند از:
- تعویض نوار بهداشتی به صورت منظم و در صورت لزوم هر ۳ تا ۴ ساعت یکبار
- استفاده از شورت پریودی بجای استفاده از نوار بهداشتی
- استفاده از ژل بهداشتی دوشیزگان و بانوان برای حفظ بهداشت بیشتر
- از مراجعه به پزشک در صورت وجود علائم عفونت، مانند خارش، سوزش و ترشحات غیرطبیعی واژنی استفاده کنید.
-
رعایت بهداشت در دوران قاعدگی
برای جلوگیری از عفونت های داخلی در دوران قاعدگی، رعایت بهداشتی بسیار حائز اهمیت است. این رعایت ها شامل مواردی همچون:
- رعایت بهداشت دست ها و شستن دست ها قبل از تعویض نوار بهداشتی
- استفاده از نوار بهداشتی یا شورت پریودی مناسب و مناسب با جریان قاعدگی
- استفاده از ژل های بهداشتی مخصوص برای شستشوی بدن
- تعویض نوار بهداشتی به صورت منظم و در صورت لزوم هر ۳ تا ۴ ساعت یکبار.
محدود کردن رابطه جنسی
محدود کردن رابطه جنسی در دوران قاعدگی، از مراقبت های بهداشتی و جلوگیری از عفونت های داخلی است. با توجه به اینکه در دوران قاعدگی برخی از باکتری ها و ویروس ها به راحتی در داخل واژن پخش می شوند پس سعی کنید در این ایام از رابطه ی جنسی به شدت پرهیز کنید تا سلامت جنسی خود را حفظ کنید.
شورت پریودی چیست؟
یک لباس زیرین کوتاه و مشابه شورت است که برای استفاده در دوره قاعدگی طراحی شده است. این لباس زیرین به جای استفاده از نوارهای بهداشتی معمولی، برای جذب خون قاعدگی استفاده میشود. با استفاده از شورت پریودی، میتوانید از لباسهای زیرین شما در دوره قاعدگی مراقبت کنید و احساس راحتی بیشتری داشته باشید.
در دوران قاعدگی برای رعایت بهداشت و جلوگیری از عفونت و بوی نامطبوع میتوان از شورت پریودی استفاده کرد. شورت پریودی مانند یک شلوارک کوچک است که باعث جذب خون و مایعات بیشتری میشود و بدینترتیب از ظهور لکه خونی بیشتری جلوگیری میشود. همچنین در این دوران، تعویض نوار بهداشتی هم بسیار مهم است و نباید آن را بیش از حد به تأخیر بیندازید. برای جلوگیری از عفونت و خارش و بوی نامطبوع میتوان از ژل بهداشتی دوشیزگان و بانوان نیز استفاده کرد.
تغذیه در دوران قاعدگی
تغذیه در قاعدگی: در دوران قاعدگی، برخی مواد غذایی به علت افزایش سطح هورمونها و تغییرات دیگر در بدن بیشتر در دسترس میباشند و میتوانند به کنترل علائم قاعدگی کمک کنند. به عنوان مثال، مصرف مواد غذایی غنی از کلسیم، ویتامین D، فیبر و آهن میتواند در بهبود علائم قاعدگی و کاهش درد و راندمان بدن کمک کند. از سایر مواد غذایی مفید در دوران قاعدگی میتوان به میوهها، سبزیجات، ماهی و غلات اشاره کرد.
در دوران قاعدگی باید از مصرف غذاهای سالم و حاوی مواد مغذی کافی اطمینان حاصل کرد. مصرف مواد غذایی غنی از آهن مانند گوشت قرمز، حبوبات، سبزیجات تاریک رنگ، خشکبار و میوه هایی مانند انگور، هویج، توت فرنگی، و مرغوبیت پیاز و سیر به عنوان ضدعفونی کنندههای طبیعی، بهبود عوارض ناشی از عدم تعادل هورمونی و کاهش درد و ناراحتیهای قاعدگی کمک میکند.
ورزش در دوران قاعدگی
ورزش در دوران قاعدگی نیز بسیار مهم است. ورزش به میزان تولید هورمونهای خوب در بدن کمک میکند و همچنین باعث افزایش سطح سراتونین میشود که میتواند به بهبود خلق و خوی و کاهش درد و ناراحتیهای قاعدگی کمک کند. اما باید توجه داشت که برخی ورزشهای شدید مانند تمرینات استقامتی طولانی مدت ممکن است به برخی خانمها با درد شدید و عوارض باشد.
تعویض نوار بهداشتی
تعویض نوار بهداشتی: نوار بهداشتی یا پد بانوان یک محصول بهداشتی است که برای جذب خون قاعدگی طراحی شده است. برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی و فراگیری بو، تعویض نوار بهداشتی در هنگام احساس نیاز به تعویض ضروری است. به طور کلی توصیه میشود که در طول دوره قاعدگی هر ۳ تا ۴ ساعت یکبار نوار بهداشتی تعویض شود.
استفاده از ژل بهداشتی دوشیزگان و بانوان
برای تمیز کردن ناحیه تناسلی و تنظیم PH بدن می توانید دو بار در روز از ژل پاک کننده برای دختران و زنان استفاده کنید. با این روش به از بین بردن علل احتمالی بیماری های عفونی مانند میکروب های این ناحیه کمک می کنید.
استفاده از شیاف مترونیدازول
در زمان پریودی، استفاده از شیاف مترونیدازول معمولاً مناسب نیست. مترونیدازول یک داروی ضد باکتری و ضد افسردگی است که معمولاً برای درمان عفونت واژن استفاده میشود. این دارو ممکن است باعث تحریک و ترشح بیشتر خون رحم شود که منجر به افزایش خونریزی در طول دورهی پریودی میشود. بهترین راه درمان عفونت واژن در دوران پریودی استفاده از داروهای ضد قارچ است که در شکلهای مختلفی از قبیل قرص، شیاف و کرم در دسترس هستند. قبل از شروع هر نوع درمان، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
همچنین، در طول دوران پریودی، بهتر است از تمامی داروهای داخلی و خارجی مانند شیاف، نوار بهداشتی با اسانس، استفاده از لوازم ضد عفونی مانند شیکهای کربن، پدهای شیرین کننده و شورتهای داخلی با دیسک استفاده نشود. درمان عفونت واژن در دوران قاعدگی میتواند با استفاده از شیاف مترونیدازول صورت بگیرد. اما برای استفاده از این شیاف در زمان پریودی باید با دکتر خود مشورت کنید.
بوی نامطبوع در دوران قاعدگی
بوی نامطبوع در دوران قاعدگی ممکن است به دلیل عفونت واژن، تغییرات هورمونی، استفاده از نوار بهداشتی بیش از حد، عدم رعایت بهداشت شخصی و یا مشکلات دیگری باشد. برای درمان این مشکل، باید علت آن تشخیص داده شود. بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا تشخیص دقیق و درمان مناسب انجام شود. یکی از علل بوی تند و نامطبوع در دوران قاعدگی میتواند عفونت واژن باشد. در این صورت، بهتر است به دکتر خود مراجعه کنید و به دنبال درمان مناسب برای عفونت باشید.
توصیه های کلی برای مراقبتهای دوران قاعدگی
در کنار مواردی که در مقاله گفته شد، توصیه های عمومی دیگری نیز برای مراقبت از خود در دوران قاعدگی وجود دارد. برخی از این توصیه ها عبارتند از:
استراحت کافی
در دوران قاعدگی، بدن نیاز به استراحت بیشتری دارد. بنابراین، توصیه می شود که برای رفع خستگی، استراحت کافی داشته باشید و سعی کنید به مقدار کافی خواب ببرید.
مصرف مایعات بیشتر
در دوران قاعدگی، بدن نیاز به مایعات بیشتری دارد. بنابراین، توصیه می شود که در طول روز، حداقل ۸ لیوان آب یا مایعات دیگر مانند شیر یا آبنبات مصرف کنید.
مصرف مواد غذایی سالم
توصیه می شود که در دوران قاعدگی، مواد غذایی سالمی مانند میوه و سبزیجات، ماهی و مرغ و ماست مصرف کنید و از موادی مانند چیپس، شکلات و غذاهای پرچرب و پرشیرین خودداری کنید.
مصرف مکمل های غذایی
مصرف مکمل های غذایی مانند ویتامین B6، ویتامین E و کلسیم می تواند به حفظ سلامتی در دوران قاعدگی کمک کند.
استفاده از داروهای مسکن
در صورت نیاز، می توانید از داروهای مسکن استفاده کنید که توسط پزشک تجویز شده است.
پوشیدن لباس های مناسب
در دوران قاعدگی، پوشیدن لباس های مناسب که راحتی و احساس خوبی به شما بدهند، مهم است. لباس های فشرده و نامناسب باعث ایجاد دشواری هایی مانند درد شکم و قرمزی پوست می شوند.
انجام فعالیتهای ورزشی ملایم
ورزش در دوران قاعدگی میتواند به حفظ سلامتی کمک کند. اما بهتر است از ورزشهای ملایم و کم تاثیر مانند پیادهروی، شنا، یوگا و تمرینات تنفسی استفاده کنید.
مراجعه به پزشک در صورت نیاز
در صورت وجود علائم نامطلوب مانند درد شدید، خونریزی بیش از حد و سایر علائمی که نشان دهنده مشکلات جدی باشند، باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین، توصیه میشود که در صورتی که قاعدگی باعث ایجاد درد و علائم نامطلوب شده است، از مشاوره و کمک پزشکی استفاده کنید.
نتیجه گیری
به طور خلاصه، مقاله درباره مراقبتهای بهداشتی در دوران قاعدگی با موضوعاتی مانند تعریف قاعدگی، علل و علائم قاعدگی، تشخیص، تأثیرات بر سلامتی، مراقبت های بهداشتی، محصولات بهداشتی مناسب، تمرینات و ورزش، تغذیه سالم و مراقبت های بهداشتی جنسی پرداخته است. این مقاله به زنان کمک می کند تا در دوران قاعدگی خود به بهترین شکل ممکن مراقبت کنند و سلامتی خود را حفظ کنند.
خیلی مطلبتون عالی بود ممنونم از سایت خوبتون
خواهش میکنم وظیفه ما اطلاع رسانی است🙏